Powered by Smartsupp

Přísavka PSSG pro igelitové pytle: Lehká s dlouhou životností




V průmyslové výrobě je nutné pomocí robotů a cobotů manipulovat s nejrůznějšími výrobky v různorodých obalech. Aby kolaborativní roboti mohli vždy pevně a zároveň jemně výrobek uchopit, jsou zapotřebí výkonné uchopovače a přísavky. Marek Industrial představuje silnou a lehkou přísavku pro igelitové pytle s označením PSSG. Její velkou výhodou je robustní těsnicí okraj, který zajišťuje velmi dlouhou životnost.



Sypké materiály a kapaliny mohou být baleny do pytlů, které šetří zdroje a náklady. V závislosti na obsahu se používají smršťovací obaly z papíru, plastů (igelitu) nebo textilií. Nová přísavka PSSG od Marek Industrial spolehlivě a efektivně manipuluje s různými druhy pytlů. Díky své nízké váze je ideální pro kolaborativní aplikace. Další výhodou je, že lehká konstrukce z plastu vyztuženého skelnými vlákny umožňuje krátké cykly, což zvyšuje celkový výkon a produktivitu robota.
Více o přísavkách typu PSSG-M zde na odkaze zde




Nový těsnicí okraj z FDA-silikonu nebo odolného nitrilkaučuku (NBR) zajišťuje dlouhou životnost. V závislosti na použití je nutná výměna komponent až za dvojnásobné období jako u běžných pěnových těsnění. To znamená delší intervaly údržby a stabilnější proces manipulace. NFC čip v hlavním těle umožňuje komunikaci s aplikací přes mobilní zařízení, což operátorům usnadňuje objednávání náhradních dílů a je zde k dispozici video s návodem jak na výměnu těsnicího okraje. U přísavky není použita metoda lepení, ale místo toho je použita kovová vložka, která je přišroubována k hlavnímu tělu. Výměna těsnění tak trvá jen několik minut. Díky tomuto udržitelnému konceptu mohou být materiály při likvidaci snadno odděleny a recyklovány.

Přísavka PSSG dokáže manipulovat s porézními, pytlovými předměty i s pevně utěsněnými pytli – dokonce i při neúplném naplnění. Není tedy nutné mít výměnný nástavec a celková manipulace je mnohem efektivnější. Uchopovač je kompatibilní se všemi běžnými lehkými roboty a má maximální sací plochu 405 × 305 milimetrů s nosností až 50 kilogramů.
Více o přísavkách typu PSSG-M zde na odkaze zde




V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kontaktovat

≪ Vyrovnávací kolečka – vždy do roviny bez ohledu na podlahuPružné opěrky: Klíčový komponent pro mnoho strojů a zařízení >